2010. december 23., csütörtök

Boldog Karácsonyt!

Ezzel a gyönyörű Ady Endre verssel kívánok minden kedves Blogolvasómnak, Ismerősömnek, Barátomnak, és Szeretteimnek:   
Boldog Karácsonyt!
Judit




Ady Endre
Karácsony
I.

Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

A templomba
Hosszú sorba
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének.

Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme sugna, szállna,
Az én kedves, kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma.

II.

Bántja lelkem a nagy város
Durva zaja,
De jó volna ünnepelni
Odahaza.

De jó volna tiszta szívből
- Úgy mint régen -
Fohászkodni,
De jó volna megnyugodni.

De jó volna mindent, mindent
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.

III.

Ha ez a szép rege
Igaz hitté válna,
Óh, de nagy boldogság
Szállna a világra.
És a gyarló ember
Ember lenne újra,
Talizmánja lenne
A szomoru útra.
Golgota nem volna
Ez a földi élet,
Egy erő hatná át
A nagy mindenséget,
Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni...
Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra...

2010. december 14., kedd

Puha mézes puszedli

Ígérem nem megyek át gasztroblogba, viszont életem fontos részét teszi ki most a karácsonyi készülődés. Két kedvenc sütemény receptem osztom meg Veletek, ami nálunk minden évben hozzájárul az adventi hangulat megteremtéséhez.

Puha mézes puszedli

Hozzávalók:
  • 125 g méz
  • 125 g margarin
  • 3 tojás
  • 1 citrom
  • 250 g porcukor
  • 250 g finomliszt
  • 250 g rozsliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. mézesfűszer

Elkészítés:
A mézet és a margarint felmelegítem, amíg a margarin tejesen el nem olvad, majd félreteszem kihűlni.





A tojásokat 2 evőkanál citromlével és a porcukorral simára keverjük, majd a mézes fűszerkeverékkel, a citrom reszelt héjával több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, majd a liszttel is elkeverjük.

Folpackkal letakarva egy éjszaka hűtőben pihentetjük.
Másnap kis gombócokat formázunk belőle (vizes kézzel, akkor nem tapad a massza a kezedhez), és sütőpapírra tesszük.

Előmelegített sütőben 160°C-on 12-13 percig sütjük.
Bevonó lehet: 1 tojás fehérje habbá verve, 10 dkg cukorral elkeverve. De én ezúttal a Dr. Oetker Dekor toll cukormázait használtam a díszítéshez. Néha diót rakok a nyers gombócok tetejére. Dekoráld tetszés szerint.



Az egész család nagyon szereti. Elvileg több hétig is elállna, de nálunk 2-3 nap alatt elfogy ez a mennyiség.
Az illata pedig igazi ünnepi hangulatot teremt, de az íze, és a puszedli puhasága, hmmm... mennyei! :-)

2010. december 12., vasárnap

Mikor leesik az első hó...

Tudom nem ez az első hó Magyarországon, de nekünk ez volt első idei igazi havas élményünk.

HÓ - Amikor kiráz tőle a hideg...

Tegnap a DXN Üzletépítő szeminárium után feltöltődve, vidáman sétáltunk Budapest havas, karácsonyi világítással díszített utcáin az autónkhoz. Irány haza! - az autópályán keresztül.
Az autópálya első szakaszán sajnos volt 1-2 jeges rész, de sokan még mindig nagyon nyomták neki. Aztán mit látunk: autó az árokban, autó a feje tetején az árokban, autó nekiment a táblának stb. Szóval volt némi rettegés bennem. Bár Férj nagyon jól vezet, és a téli gumik is jók, és bízunk az autónkban, de kiszámíthatatlan, hogy a másik sofőrrel, és autóval ugyanígy minden rendben van-e. Volt egy rész, amikor annyira hullott a hó, hogy a sok fehér ponton, és az autók piros lámpáján kívül nem láttunk semmit... Közben csak arra gondoltam, hogy milyen jó lesz magamhoz ölelni a gyerekeim... Szerencsésen hazaértünk! S remélem Mindenki más is, aki hazafelé tartott!

HÓ - Amikor megmelengeti a szívem...

Ma tökéletes hóember építő nap volt! Tegnap, és az éjszaka folyamán leesett hó gyönyörű, fehérré varázsolta a kertünket. Mivel nem volt túl hideg, ezért nagyon jól tapadt a hó. Így neki álltunk a hóemberünknek. Egyik óriás gombóc, másik óriás gombóc, és egy kisebb gombóc a fejnek... 

Sárgarépa az orra, kávé szemű szeme és szája lett. Nagyon szereti a DXN ganodermás kávét, de csak jeges kávé formájában! :-)

2 óra múlva már annyira olvadt, hogy sajnos szétesett, de a kép megmaradt.

Remélem fehér karácsonyunk lesz! (Járható utakkal!)  :-)


2010. december 9., csütörtök

DXN Üzletépítő Szeminárium

2010. szeptember 11-én, szombaton voltam életem első DXN üzletépítő szemináriumán.

Az intranetben található Telekocsi (útitárs kereső) segítségével felhívott Kócsó László, mivel ő is kecskeméti, hogy az autójában van hely, ezért el tud vinni. Így a kényelmes utazás mellett, még "különórában" is részem volt, és nagyon jó dolog, a legmagasabb  szinten lévő gyémánt tapasztalatait meghallgatni, és a saját észrevételeim megbeszélni vele.

Annyi kis gikszer azért volt a dologban, hogy a megbeszélt fél 9-es indulás helyett, fél 8-kor csörgött a telefonom, hogy 5 perc múlva itt vannak értem. Így extra sebességgel felöltözve már nem is kellett sokat várniuk rám. :-)

Mivel így jó időben - elsőkként - odaértünk, ezért figyelemmel követtem a reggeli készülődést.

Bár a DXN Családi napon már több gyémánttal, DXN taggal találkoztam, de most volt lehetőségem arra, hogy a saját szponzorommal, és a párjával életemben először találkozzak, és személyesen beszéljek velük. :-) E-mailben, Skype-on, telefonon már sokszor kommunikáltunk egymással. Az online hálózatépítés egyik előnye, hogy nincs szükség a személyes találkozásra a szponzoráláshoz, így az ország, vagy akár a világ bármely részéről csatlakozhatnak Hozzád új tagok.

Ezért is érdemes DXN rendezvényekre járni, mert akkor végre találkozhatsz azokkal az emberekkel, akiket az Internet segítségével már nagyon jól megismertél.
A házigazdáink:
Specht Józsi és Vali voltak, akik nagyszerű hangulatot teremtettek, és az egyes  részeket egésszé fűzték. Az előadások között sorsolásokkal, és ajánlásokkal színesítették a programot. Minden előadás előtt sor került a kitüntetések átadásra: a Star Agent szinttől a Gold Diamond-ig. Az új igazgatók rövid interjúkkal, néhány mondatban elmondták hogyan érték el sikereiket.

Az első előadók:
Szövetes Éva és Bussy Sándor - Executive Star Diamond - Utunk a gyémántig – avagy mit és hogyan tettünk céljaink elérése érdekében.
Évi és Sanyi 2009 júliusában csatlakozott a DXN hálózatához. Mindketten vállalkozóként dolgoznak, Évi festményekkel foglalkozik, Sanyi pedig órákkal. Munkájuk mellett 10 hónap alatt építették fel a DXN gyémánt üzletüket. Előadásukban sok személyes és konkrét példával szemléltették, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más, aki a teremben ül és a siker bárki számára egyszerűen elérhető a megfelelő hozzáállással. Számomra az volt az egyik legemlékezetesebb mondatuk, hogy más MLM hálózatban fél év alatt 2 embert tudtak beregisztrálni, míg a DXN-nél, volt, hogy egy hétvége alatt 11 embert. Nagyon tetszett az előadásuk, bár egy kicsit izgultak, de nagyon szimpatikus, emberi, és ösztönző hatással voltak rám.

Második előadó:
Dr. Leopold Judit természetgyógyász - Tények és tévhitek a ganodermáról.
Judit okleveles természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, életmód tanácsadó terapeuta, pszichodiagnoszta, pszichotréner. 2009 júniusában lett DXN törzsvásárló, az üzletépítéssel csak decemberben kezdett el foglalkozni. Számára a Ganoderma termékek viszonylatában az egészség megőrzési szempont a legfontosabb, sokat kutat ezen a területen.
Ez az előadás az egyik kedvencem volt. Nagyon humorosan, nagyszerű bejátszásokkal, filmekkel, viccekkel, képekkel színesítette az előadását. Még egy saját versikét is költött az előadáshoz.

Dr. Leopold Judit: pH-vers 
 
„Ha savas a gyomrod, rengeteg a gondod!
De ha nem vagy flúgos, legyél inkább lúgos!
Legyen italod a Ganoderma kávé!
A hasfájás meg hadd maradjon másé!” 
A harmadik előadó:
friss gyémántok (Star Diamond), köztük: Bálint Sarolta. Ő egy nagyon aktív nagymama, aki szeretné, ha az unokája büszke lenne rá, és példát mutat neki. Egymást ösztönzik a minél több tudásra, tanulásra. Csupa-szív előadás volt, kicsit talán megható is. A héten is ő tartotta a webkonferenciákat, érdemes rá figyelni! 

Végül pedig Kócsó László tartott előadást: Tedd magad láthatóvá offline és online egyaránt! Laci, mint a DXN Európai hálózatának vezetője közel két éves tapasztalatait foglalta össze előadásában. Tényekkel, konkrét eredményekkel mutatja be az online és offline hálózatépítés mesterfogásait. Előadásának legfontosabb üzenete nagyon egyszerű: Fókuszálj mindig a következő lépésre! Nagyon jó előadást volt! Nem egy marketingfogásokon alapuló mókusvakítást hallottunk, hanem emberien, érthetően rávilágított arra, hogy milyen egyszerűen és hatékonyan lehet csinálni ezt az online hálózatépítést. Többször is elmondta, ha valakinek nem megy az üzlet, akkor a "hiba az Ön készülékében van". De ez jó hír is, mert azon a legkönnyebb változtatni! 

Nagyon örültem, hogy ott lehettem a DXN üzletépítő szemináriumon. Amellett, hogy sokat tanultam, nagyon motivált mások sikere. Amikor végignéztem az előttem ülő gyémántokon, akkor elképzeltem, hogy egyszer én is ott fogok ülni közöttük. 



És még egy fontos észrevételem volt. Jó volt látni a párokat, házaspárokat, a nőket, akik ott álltak a Férjük mellett és támogatták őket mind a magán-, mind az üzleti életben. 

Már akkor elhatároztam, hogy a következő üzletépítő szemináriumon Férj is ott lesz velem! :-) Szeretném vele átélni ezeket az élményeket. Úgyhogy gyerekfelügyelet megoldva...


Mi is ott leszünk december 11-én a következő DXN Üzletépítő szemináriumon! Tarts velünk Te is!


Program leírást és további információt itt találsz!

 

2010. december 1., szerda

Benne vagyok az MLM, az üzleti magazin 2. számában :-)

Vajon hogyan kerültem bele?

- Nem, nem hirdető vagyok. Mivel ez egy független magazin, ezért egyik MLM cég, vagy annak tagjai sem jelennek meg reklámokkal.

- Interjú még nem készült velem, bár sose lehet tudni, hogy egyszer majd... :-)

- Még cikket sem írtam, örülök, ha egy blogbejegyzésre futja...

Akkor hogyan?
Az olvasói vélemények között olvasható a írásom.
Talán már Te is olvastad az első blog bejegyzésem, az MLM, az üzleti magazin 1. számáról.

A Facebook-on gyorsan lájkoltam - like-oltam -Teccik - Tetszik  (ahogy tetszik :-)  ) az újságot.

Nyitottak egy új fórumtémát:

HOGY TETSZIK AZ ELSŐ SZÁM?

Kérlek írjátok meg az első-második... benyomásotokat a magazin 1. számáról!

Én ezt írtam:

Írtam a magazinról egy blogbejegyzést! + a link
És nemsokára ez a válasz érkezett:
Kedves Judit! (Faragóné!)
Remélem nem okoz gondot a tegeződés. Megnéztem a blogbejegyzésed, nekem nagyon tetszett. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a szerkesztőségi stáb úgy dönt, akkor hozzá járulsz e, egy nagy felbontású képpel a (a bejegyzés végén szereplőre gondolok) az "olvasóink írták" rovatba való megjelentetéshez? 
Válaszom: 
Köszönöm a kérdést, természetesen szívesen együttműködök, ha szeretnétek!
Úgyhogy leleveleztük. Elküldtem a képet nagy felbontásban, de az végül még sem lett benne az újságban helyhiány miatt. Pedig úgy lett volna az igazi. Mert hát az egy kicsit vicces vélemény, hogy a gyerekek is ezt olvassák, mert a két éves kisfiam egyelőre csak a maga módján, képnézegetéssel olvassa. :-)
Na de azért a második számról már a kislányom sem maradhatott le.
Nálunk a gyerekek még mindig ezt olvassák. :-)

Egyébként nagyon jó a második szám is! Nagyon sok hasznos cikkel, nagyon színvonalas lett ez a magazin is.

Ajándék: itt letölthető Randy Gage Manifestoja: http://profimlm.com/randy_gage_manifesto.html

Mivel azt gondolom, hogy rendszeres olvasója szeretnék lenni az MLM magazinnak, ezért élek az előfizetés lehetőségével. http://profimlm.com/akcio.html

Happy Networking!
:-)

Judit